duminică, 6 ianuarie 2013

Amadeus - Film online cu subtitrare

Amadeus - Film online cu subtitrare


Amadeus
Descriere sumara Amadeus :
Anul: 1984
Calitate: DVD-Rip
Durata Film: 160 min.
Rating: 16 | Interzis sub 16 ani
Categoria: Drama, Muzical
Descriere detaliata Amadeus :

"Foarte mult din ceea ce ofera filmul arata ca o supraelaborare din unghiul teatrului a ceea ce era, din acelasi unghi, mult mai exaltat in original. In acelasi timp, e greu de identificat vreun element interpretativ care sa nu faca parte din prelucrarea proteica la care Shaffer si-a supus tema." - Richard Combs - 1985 (Monthly Film Bulletin)
Amadeus este o dramă care se bazează pe ultimii ani de viaţă ai renumitului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Acţiunea se desfăşoară la sfвrşitul secolului al XVIII-lea cu precădere оn Viena. Este structurat ca un flash back segmentat al lui Salieri care la bătrвneţe este vizitat de un preot pentru a se spovedi. Ca mod de filmare este clasic şi obiectiv, aproape toate cadrele sunt fixe iar personajele sunt оntotdeauna оncadrate simetric, dinamica sau dezordinea reieşind din jocul actoricesc sau muzică, de altfel ritmul secvenţelor este constant şi lent.
Filmul a fost făcut pentru ecran larg, motivarea dramaturgică a regizorului fiind aceea de a scoate оn evidenţă decorul elaborat si realist, lucru pentru care a şi primit Oscar. Mediul este un bun mod de a caracteriza un personaj, numeroasele sindrofii la care Mozart participa i-au atribuit reputaţia de petrecăreţ.
Coloana sonoră, premiată cu numeroase premii, este оn mare parte alcatuită din muzica lui Mozart, оntrucat muzica a fost viaţa acestuia. Deşi a murit tвnăr, a produs un număr mare de opere, cele mai multe neegalate оn frumuseţe sau profunzime.
Acest film a inspirat numeroşi artişti şi multe secvenţe au fost preluate sau parodiate de diferite filme şi clipuri.

Premiat cu 8 premii Oscar si cu 4 premii Golden Globes.

Vezi Online Amadeus - server 0:

VK CD 1VK CD 2Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu